آموزش مبانی تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال – بخش دوم

الگوهای زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارند که شناخت آنها میتواند کمک زیادی به تحلیل و در نتیجه معاملات بهتر کنند. در بخش اول آموزش مبانی تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال به معرفی مبانی اولیه و انواع روندها و نمودارها پرداختیم، در این مقاله به بررسی تعدادی از الگوهای تحلیل تکنیکال می پردازیم. معامله گران می توانند با بهره گیری از الگوها نحوه رفتار حرکت قیمت را در نمودار بررسی کنند.
شناخت هر یک از این ابزارها و نحوه استفاده درست از آن ها می تواند کمک بسیار زیادی به معامله گران در تحلیل بازار کند و موجب به سود نشستن معاملات آن ها شود. معامله گران در بازار اغلب به این الگوها توجه ویژه ای دارند، تا قبل از ورود به معامله دید بهتری از نحوه حرکت قیمت در نمودار داشته باشند. آنها به الگوها نگاه می کنند، و با توجه به روند کلی بازار سود و زیان احتمالی معاملات خود را محاسبه می کنند، تا شرایط را برای معاملات خود بهبود ببخشند.
الگوها در تحلیل تکنیکال
الگوهای نموداری بخشی مهم و جدایی ناپذیر از تحلیل تکنیکال هستند. اما برای استفاده بهتر و موثر از این الگوها، باید بهطور کامل با آنها آشنایی داشته باشید و به آنها عادت کنید. مهمترین نکتهای که در آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال و استفاده از الگوها باید در ذهن داشته باشید این است که روند پیشبینی شده توسط الگوها قطعی و تضمینی نیستند. الگوها تنها نشانهای از سناریو احتمالی آینده قیمت یک دارایی هستند.
الگوهای نموداری
الگوی سر و شانه (Head and Shoulders)
الگوی سر و شانه الگویی است که یک قله بزرگ در وسط و دو قله کوچکتر در هر دو طرف دارد. معاملهگران با دیدن این الگو پیشبینی میکنند که روند از صعودی به نزولی تبدیل خواهد شد.
قلههای کناری کوچکتر از قله وسط هستند اما در هر صورت هر سه قله به یک سطح حمایتی ختم میشوند که خط گردن (Neckline) نام دارد. زمانی که قله سوم به حمایت میرسد، به احتمال زیاد حمایت را رو به پایین خواهد شکست و روند نزولی خواهد شد.
الگوی فنجان و دسته
همانطور که از نام این الگو نیز پیداست از دو قسمت فنجان و دسته تشکیل شده است.
الگوی فنجان و دسته یک الگوی ادامهدهنده صعودی است و برههای را نشان میدهد که در آن روند نزولی بازار به روند صعودی تبدیل میشود. شکل فنجان در این الگو، مشابه الگوی کف گرد و دسته آن مشابه الگوی گُوِه است که در بخش بعدی توضیح داده میشود.
در این الگو قیمت یک دارایی پس از تشکیل کف گرد، وارد یک دوره اصلاحی میشود که به آن دسته گفته میشود. چون این اصلاح قیمت در بین دو خط موازی در نمودار پیش میرود. در نهایت قیمت از دسته به سمت بالا عبور میکند و وارد روند صعودی میشود.
الگوی پرچم
الگوی پرچمهای سهگوش یا کلا پرچمها زمانی تشکیل میشود که قیمت یک دارایی کمی افزایش مییابد و سپس تثبیت میشود. بهطور کلی، افزایش قیمت در مراحل اولیه این الگو بیشتر است و سپس قیمت به مجموعهای از روندهای کوتاه صعودی و نزولی وارد میشود.
الگوها معمولاً در میانه روند شکل میگیرند و شکسته شدن آنها با حجم بالا اتفاق میافتد. پرچمها از دو قسمت میله و پرچم تشکیل شدهاند. بخش میله حرکت تند و تیز قیمت را در الگو نشان میدهد که به صورت صعود یا نزولی قوی در دوره زمانی اندکی در نمودار مشخص میشود. قسمت پرچم پس از حرکت تند و تیز قیمت به دو صورت مثلثی و کانال قیمتی میتواند شکل بگیرد.
الگوی مثلث (Triangle)
الگوی مثلثی یا سه گوش از دیگر انواع الگوهاست که در آن بازه قیمتی با گذشت زمان متمرکز میشود تا جایی که نهایتا الگو شکسته میشود. این الگو به سه دسته تقسیم میشود که در هر کدام ذهنیت بازار با دیگری متفاوت است. همچنین الگوهای مثلث صعودی و نزولی و متقارن معمولا در جهت روند شکل میگیرند؛ اما باید توجه داشت که درصد شکست خوردن این الگوها بالاست و احتمال تغییر روند پس از تشکیل آنها وجود دارد.
الگوی کنج
این الگو که دو نوع صعودی (Rising Wedge) و نزولی (Falling Wedge) دارد، از سری الگوهای بازگشتی است. الگوی کنج از خطوط حمایتی و مقاومتی تشکیل شده که شیب هر دو آنها هم علامت است. در الگوی کنج همانطور که قیمت در حال متمرکز شدن بوده و بازه قیمتی کاهش مییابد، قیمت به سمت نقطه انتهایی کنج حرکت میکند تا اینکه شکست در خلاف جهت روند اتفاق بیافتد. در مقایسه با الگوی مثلث متقارن، پیشفرضهای ما درباره حرکت بعدی قیمت در این الگو قویتر است.
جمع بندی
الگوهای کلاسیک از ابزارهای بسیار مفید و مهم در سبک تحلیلی کلاسیک بوده و به عنوان ابزار کمکی در سایر سبک های تحلیلی کارایی بالایی دارد. استفاده از این الگوها به دلیل تکرار شوندگی بالایی که در نمودارها دارند، بسیار بااهمیت است. به همین دلیل در تحلیل تکنیکال می توانید از این روش کمک بگیرید، تا معاملات بهتری داشته باشید. در این مقاله به معرفی و آموزش مهم ترین الگوهای پر کاربرد نموداری در تحلیل تکنیکال پرداختیم. امیدواریم که این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.